Waar werk ik nu aan?

Brothers

Dit schilderijtje staat al wel even op mijn ezel. Het is tot hiertoe van een tutorial van Michael James Smith. Maar vanaf hier zal het mijn eigen invulling worden want ik heb, door wat Michael meegemaakt heeft, de rest van de workshop niet. Ik ben benieuwd! U ook?

Ik dacht dat het met deze achtergrond een abstract schilderij zou worden maar het verhaal ontvouwt zich in een andere richting. De eerste laag in olie is gedaan. Ik ben nu bezig met de mozaïek van de vinnen. Noem je dat zo bij een zeeschildpad of zijn het poten?

Schildpad

Dromerig

Inki Mandt is een gerenommeerd natuurfotograaf die de afgelopen 25 jaar een unieke collectie foto's van woestijnleeuwen, olifanten, zwarte neushoorns andere woestijndieren heeft vastgelegd.
Inki en haar man, Izak, zijn actieve lobbyisten en campagnevoerders voor het behoud van alle dieren. Ze is de oprichter van DeLHRA (Desert Lion Human Relations Aid).
De stichting heeft als doel boeren te helpen hun vee te beschermen door kraals te bouwen en hun vee terug te betalen als het door leeuwen is gedood. Ze streven er ook naar leeuwen te voorzien van een halsband zodat ze hen kunnen volgen om te voorkomen dat ze vee aanvallen.

De jongens die ik schilder zijn XPL 98 en 99 (Gretzky), beide nakomelingen van Angela of the Huab pride. Ze vestigden zich als een subadult in de Ugab-rivier als een coalitie. Gretzky werd neergeschoten door Namibische autoriteiten en zijn broer stierf aan Anthrax.

Dit schilderij in olieverf op doek van 100 x 60 cm zal geveild worden. Het zal beschikbaar zijn vanaf ongeveer half maart, hoewel we er NU biedingen voor kunnen accepteren. De opbrengst zal helpen om de rest van de tribe te redden

Vaar je mee?

Ook hier is de onderlaag acrylverf en is de eerste laag in olieverf gezet. Het is een klein schilderijtje en het is leuk zo'n idyllisch tafereeltje te schilderen.

Gele magnolia

Ondanks de winter en de regenachtige, grijze dag brengt dit me weer naar de lente.

 

©2020 by Gitta's Art Studio. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now